موقعیت مکانی بندر انزلی
با بررسی های زمین شناسی ، حدود 15000 سال پیش ، جزیره ای از سطح آب دریای خزر ، سربرآورد که بعدها به نام انزلی نامیده شد و بعنوان مهمترین بندر سواحل جنوبی دریای خزر و ایران معروف گردید . این جزیره براثر فعل و انفعالات جوی و سایر عوامل طبیعی ، به صورت حالیه از دو قسمت انزلی و غازیان شکل گرفت و کانالی بین این قسمت ایجاد گردید ، که آب چهاررودخانه از شرق ( سوسر روگا - پیربازار روگا - راست خانه و نهنگ روگا ) و یک رودخانه از غرب ( شنبه بازار روگا ) از طریق آن به دریا وارد میگردد . بندرانزلی ، در منطقه جلگه ای و ساحلی در طول جغرافیائی 49 درجه و 28 دقیقه و عرض جغرافیائی 37 درجه و 28 دقیقه واقع شده است و ارتفاع آن از سطح دریا منهای 26 متر میباشد .

حدود انزلی :
از شمال به دریای خزر- از جنوب به مرداب انزلی - از مشرق به خمام و رشت - از مغرب به منطقه طوالش مسافت تا خمام 25 و تا رشت 41 و تا تهران 360 کیلو متر - تا رضوانشهر 22 و تا هشتپر 72 و تا آستارا 144 کیلومتر میباشد .
آب و هوا :
آب و هوای بندر انزلی معتدل مرطوب ساحلی بوده که در فصول مختلف سال شرایط آب و هوای مطلوبی را دارا می باشد. میزان بارندگی شهرستان بسیار بالا بوده به طوری که سالیانه متوسط 1892 میلی متر بارندگی دارد بیشترین بارندگی در ماه های شهریور و مهر با 440/9 میلی متر گزارش گردیده است . میزان رطوبت نسبی سالیانه به طور متوسط حدود 71 تا 97 درصد و درجه حرارت محیط زیست بین 3/5 تا 28 درجه سانتی گراد در نوسان بوده است.
رودها
1- رود پسیخان از جنوب شهر میگذرد و بسوی شمال رفته به مرداب انزلی میپیوندد. 2- رود بهمبر
رستنیها
درختان توسکا، راش، ون، انجیلی، گردو، بلوط، ممرز و افرا- گیاهان داروئی- پوشش گیاهی فراوان برای چرای دام.
جانوران
گراز، شغال، خرگوش، انواع اردک، لک لک، غاز، قو و انواع ماهیها و آبزیان
زبان
فارسی با گویش گیلکی.
فرآوردهها
برنج، بنشن، دانههای روغنی، توتون، گیاهان علوفهای، سیب، انجیر، انواع مرکبات و گردو
آب کشاورزی از رود و چاه و آب آشامیدنی از چاه فراهم گشته.
تقسیمات شهری :
مساحت این شهرستان معادل 308/9 کیلومتر مربع است ودارای یک بخش مرکزی، دو دهستان (چهار فریضه کپورچال، لیجارکی حسن رود)، یک شهر (بندرانزلی) و 29 روستامی باشد.
|